Stopmotion Tunnel Workshop


Lepel workshop pixellation

Bekijk hier: LEPEL

WC, pixellation

Bekijk hier: WC

De stop motion animatie workshop was weer een enorm succes! De opzet was vrij uniek. De animatie werd gemaakt in een lange tunnel van karton waarbij de camera met een camera trolley werd geanimeerd. Vooraf kregen de leerlingen de opdracht om een eigen verhaal te verzinnen waarbij gedacht moest worden dat je van plek A naar plek B gaat. Tussendoor moest er iets gebeuren. Uit alle verhalen zijn er 3 gekozen die qua tijd en opzet haalbaar waren. Elke animatie is in 1 schooldag gemaakt. Dus alle props, opzet, animeren en opnemen van geluiden. De omvang van de tunnel, meer dan 5 meter, gaf wel wat problemen bij het maken van de props. De leerlingen zijn niet gewend om groot te denken, en ook niet groot te werken, de kans op minuscule kleine pizzapuntjes is heel groot!

Het mooiste is dat de leerlingen in 1 dag hebben gezien wat er allemaal komt kijken bij het maken van een stop motion animatie en hoe belangrijk samenwerken hierbij is!
Geïnteresseerd om zelf een animatieworkshop te volgen met uw school of bedrijf? Meer daarover vindt u op deze animatie- en andere workshops pagina!